20:00

Essinge IK

IFK Viksjö B - Essinge IK B 6 - 2 (1 - 1)

Vårens sista match i den haltande Stockholmsserien ägde rum borta mot IFK Viksjö.

Matchen började i Viksjös favör, men det var EIK som tog ledningen. 0-1 kom genom Isak som påpassligt stötte bollen i tomt mål efter oreda i Viksjös försvar. Kvitteringen från hemmalaget kom två minuter senare på en vacker frispark i krysset. 1-1 i halvtid och viss optimism om poäng för EIK.

I den andra halvleken öppnade Viksjö starkt och drog ifrån med tre mål gjorda inom loppet av sex minuter, 4-1. Visserligen reducerade Lukas till 4-2 efter en frispark, men Viksjö var för dagen starkare än EIK, som drabbades av skador under matchen, och kunde gå segrande ur striden med 6-2 till slut.

Trots nederlaget var minerna inte alltför dystra efteråt i EIK-lägret och förhoppningsvis kan Stockholmsserien rulla vidare i höst i jämnare takt mellan matcherna.